تقویت نقش نخبگان در اقتصاد مقاومتی
تقویت نقش نخبگان در اقتصاد مقاومتی
ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخائر و منابع غنی و متنوع و زیرساختهای گسترده و مهمتر از همه، برخورداری از نیروی انسانی متعهد و کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، اگر از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی است، پیروی کند نه تنها بر همه مشکلات اقتصادی فائق میآید و دشمن را که با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمام عیار در برابر این ملت بزرگ صفآرایی کرده، به شکست و عقبنشینی وا میدارد، بلکه خواهد توانست در جهانی که مخاطرات و بیاطمینانیهای ناشی از تحولات خارج از اختیار، مانند بحرانهای مالی، اقتصادی، سیاسی و ... در آن رو به افزایش است، با حفظ دستاوردهای کشور در زمینههای مختلف و تداوم پیشرفت و تحقق آرمانها و اصول قانون اساسی و سند چشمانداز بیست ساله، اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درونزا و برونگرا، پویا و پیشرو را محقق سازد و الگوئی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد
از بهمن ماه سال 1392، با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ،توسط مقام معظم رهبری، عملا راهبرد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران ترسیم گردید. این ابلاغیه با 24 بند و توجه دقیق به مولفه های موثر بر مقاوم سازی اقتصاد، بعنوان عالی ترین سند بالادستی و راهبردی اقتصاد ایران محسوب میشود.
در ادبيات پيشرفت ايراني اسلامي، نقش منابع انسانی ممتاز بوده و در ميان سرمايه هاي انساني قشر تحصيل كرده و جامعه نخبگان و فرهیختگان، نقش پررنگ تري دارند و تأثيرگذاري آنان بيشتر است. بنابر اين بايستي تلاش كرد كه اقتصاد مقاومتي در ميان نخبگان به گفتمان عمومي و مطالبه جمعي تبديل شود.
اگر چه تحقق اهداف این سند جز با مشارکت نخبگان امکان پذیر نیست اما برخی بندهای آن به لحاظ عملکردی و محتوایی نیازمند حضور قویتر و پررنگ تر منابع انسانی نخبه و شایسته برای اجرایی شدن آنهاست.
با تامل در بندهای 24 گانه، ملاحظه میشود که بندهای: 1،2،3،5،19،20،21،22 از این ابلاغیه، میتوانند نقطه اشتراک همکاری فی مابین اندیشکده صفا،پارک علم و فناوری، بنیاد نخبگان و سمپاد در نقش آفرینی نخبگان قرار گیرند.
این اندیشنامه حاصل نشست مشترک بین اندیشکده صفای یزد، بنیاد نخبگان استان، پارک علم و فناوری یزد، انجمن دانش آموختگان سمپاد یزد و دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاههای یزد می باشد که به معرفی ظرفیت ها، طرح مسائل عمده و دغدغه ها و در نتیجه به ارائه راهکار و پیشنهاد اجرایی پرداخته است.
برای دسترسی به متن کامل اندیشنامه روی لینک ذیل کلیک کنید:
تقویت نقش نخبگان در اقتصاد مقاومتی